open-navfaktor-logo
search
Moratti prezadovoljan
Legendarni eks predsjednik Intera hvali Dijamanta: Zadovoljstvo je gledati Edina Džeku
Massimo Moratti, bivši predsjednik Intera, priznao je kako uživa u predstavama Nerazzurra, pohvalio je rad trenera Simonea Inzaghija, a pohvalio je i našeg Edina Džeku.
26.12.2021. u 07:40
get url
text

Aktuelni prvak Italije je i zimski prvak, sa 46 bodova nakon 19 kola - četiri više od gradskog rivala Milana.

- Inzaghi je od početka jasno dao do znanja da će natjerati ekipu da igra dobro. Održao je obećanje koje je tada dao, jer ekipa igra sve bolje. Odlično rotira ekipu i koristi pravilo pet izmjena, pa uvijek ima svježe igrače na terenu. Čestitam Inzaghiju, jer sa zadovoljstvom idemo na stadion i jako dobro se zabavljamo - kazao je Moratti.

VEZANI TEKST - Superkup Italije: Poznato kada će Džeko juriti prvi trofej u dresu Intera

Osim trenera, hvalio je i igrače Intera, među kojima i Dijamanta. Otkrio je koga bi iz ove generacije volio u klubu u vrijeme kada je on bio šef.

- Svakako bi to bio Nicolo Barella. Ne smeta mi ni Lautaro Martinez, a i svi ostali su dobri. Zadovoljstvo je vidjeti kako igra Edin Džeko.

Odbrana je jaka, Marcelo Brozović je napredovao na nevjerovatan način. Igrao je na mnogim pozicijama i na ovoj se najbolje snalazi. Jako je dobar, skroman i igra nevjerojatan fudbal - istakao je legendarni eks predsjednik Nerazzurra, koji je u milanski klub dovodio najveće zvijezde svjetskog fudbala.

Džeko je u Inter stigao ljetos iz Rome, a u 24 utakmice u svim takmičenjima postigao je 11 golova, dodavši pet asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.