open-navfaktor-logo
search
Bez TV prijenosa
Leotar u derbiju začelja dočekuje Tuzla City: Ko izgubi ispada?
Tri uvodna meča 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu ponudila su mnogo uzbuđenja.
13.05.2023. u 07:53
get url
text

Od preokreta Zrinjskog protiv Sloge u Doboju (1:3), preko remija uz šest golova između Veleža i Igmana (3:3), do šlaga na tortu i remija u gradskom derbiju između Sarajeva i Željezničara (2:2). Plavi su uspjeli nadoknaditi dva gola i do doba su stigli golom Sulejmana Krpića u 96. minuti.

Danas je na rasporedu samo jedna utakmica u kojoj će Leotar i Tuzla City igrati za opstanak. Matematika je jasna, ekipa koja danas izgubi jednom nogom će zakoračiti ka Prvoj ligi Federacije BiH, odnosno Prvoj ligi RS.

- Očekuje nas utakmica koja će definitivno odrediti šta će se dešavati u posljednja dva kola. Tabela govori da nama u prilog ide samo pobjeda. Eventualna pobjeda, koju bi ostvarili olakšala bi nam put prema opstanku.

Što se tiče igračkog kadra, vraća nam se Milović, Uzelac je počeo trenirati po ćemo vidjeti kakve će biti njegove mogućnosti, dok zbog kartona ne igraju Stojanović i Šipovac - kazao je Marko Maksimović, trener Leotara.

Tuzlaci će u Trebinju biti oslabljeni za neigranje kapitena Nevresa Fejzića, pa će među stative Malcolm Barcola. Također, suspendovan je i Mustafa Šukilović, pa će sa Jasminom Čelikovićem na mjestu stopera zaigrati Eldin Hasanbegović ili Aleksey Nikitin.

Utakmica na Policama igra se od 17 sati, sudit će Mateo Musa iz Čitluka, a ovaj meč je jedini u 31. kolu koji neće biti emitovan u direktnom TV prijenosu.

Rezultati, parovi, sudije i satnica

Sloga - Zrinjski 1:3
Velež - Igman 3:3
Sarajevo - Željezničar 2:2

subota, 17 sati
Leotar - Tuzla City (Mateo Musa, bez TV prijenosa)

nedjelja, 17 sati
Posušje - Borac (Admir Musić, Arena Sport)

ponedjeljak, 17 sati
Sloboda - Široki Brijeg (Adis Mulahasanović, MY TV)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.