open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Lewandowski uništio Zvezdu, Dinamo nemoćan u Milanu, Mourinhova poslastica
Miralem Pjanić igrao cijeli meč, a Amer Gojak ušao je u igru u 67. minuti
26.11.2019. u 22:55
get url
text

Atalanta se barem donekle revanširala Dinamu za poraz u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. Tim iz Bergama, koji domaće utakmice igra na San Siru u Milanu slavio je u petom kolu grupe C rezultatom 2:0.

Domaći su krenuli ofanzivno od prve minute. Drugačije i ne znaju, a na prvi gol su čekali do 27. minute. Pogodio je Muriel iz penala, koji je sam izborio. Nesmotreno ga je u šesnaestercu oborio Perić.

Na novi pogodak domaći navijači su čekali do 47. minute. A onda je Gomez pokazao kakav je majstor i odmjerenim udarcem sa vrha šesnaesterca zabio za 2:0.

Amer Gojak ušao je u igru u 67. minuti.

U drugom kolu grupe C Manchester City na Etihadu nije uspio da savlada Shakhtar, što je svakako veliko iznenađenje. Duel je okončan remijem 1:1.

Građani su prošli u naredni krug. Imaju 11 bodova na kontu, pet više od drugoplasiranog Shakhtara, šest više od Dinama i sedam od Atalante.

Bayern je u Beogradu uništio Crvenu zvezdu slavivši sa 6:0, a briljirao je Robert Lewandowski sa četiri pogotka.

Bayern je poveo preko Leona Goretzke u 14. minuti, a na 2:0 povisio je Robert Lewandowski u 53. minuti sa bijele tačke. Lewandowski je povisio prednost Bayerna na 3:0 u 60. minuti, a isti igrač je pogađao još u 64. i 68. minuti.

Poljak je pogađao u svakoj ovosezonskoj utakmici u Ligi prvaka, a na kontu ima 10 golova, u prosjeku dva po meču.

Na kraju je Tolisso u 90. minuti postavio konačnih 6:0.

Jose Mourinho imao je domaći debi na klupi Tottenhama. I to kakav. Olympiakos je u Londonu vodio sa 2:0, ali je na kraju Tottenham okrenuo i slavio sa 4:2.

Bayern i Tottenham izborili su osminu finala, dok će Crvena zvezda i Olympiakos u posljednjem kolu voditi bitku za evropsko proljeće, odnosno treće mjesto koje garantuje igranje u osmini finala Evropske lige.

Juventus je minimalnom pobjedom protiv Atletico Madrida (1:0) osigurao lidersku poziciju u grupi D. Jedini gol na meču postigao je Paulo Dybala u nadoknadi prvog poluvremena. Miralem Pjanić igrao je cijeli meč.

Za drugo mjesto u ovoj grupi u posljednjem kolu borit će se Atletico Madrid (sedam bodova) i Bayer Leverkusen (šest bodova).

Real Madrid je u derbiju grupe A na Santiago Bernabeu prosuo dva gola prednosti protiv PSG-a (2:2), propustivši da francuskom timu nanese prvi ovosezonski poraz u Ligi prvaka. Oba pogotka za Kraljeve postigao je Karim Benzema, a su goste su pogađali Mpappe i Sarabija.

Ranije su u ovoj grupi Galatasaray i Club Brugge podijelili bodove (1:1).

PSG i Real Madrid osigurali su narednu rundu takmičenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.