Sedmica istine za Edina Džeku! Ukratko ovo je naslov koji preovladava u svim italijanskim medijima prvog dana ove sedmice u kojoj bi trebala biti poznata sudbina kapitena Zmajeva.

Kako je za vikend javila Gazzetta, naš golgeter je postavio ultimatum Interu da do kraja sedmice sa Romom završe posao ili od trasfera nema ništa.

Nerazzurri nisu željeli platiti obeštećenje od 20 miliona eura, koliko je prvobitno tražila Roma (sada traže još i određene bonuse), pa je Gianluca Petrachi, sportski direktor Vučice, stopirao pregovore.

Uz to, propao je i dolazak Gonzala Higuaina, koji je trebao zamijeniti Dijamanta i čini se da je najrealnija opcija da će Džeko ostati u Rimu...

Kapiten Zmajeva briljirao je u prijateljskim utakmicama (četiri gola i dvije asistencije), oduševio je novog trenera Paula Fonsecu, pa je Roma odlučila "pritisnuti" svoju devetku da ostane na Olimpicu.

Pagineromaniste, pozivajući se na Corriere dello Sport, piše da će sportski direktor još jednom pokušati uvjeriti Džeku da produži ugovor koji vrijedi do juna 2020. godine.

Navodno, Džeko i Fonseca obavili su duži razgovor nakon meča protiv Lillea (Roma slavila sa 3:2 uz dvije asistencije našeg fudbalera). Treneru su se svidjeli Džekini liderski maniri, koji se ponaša kao pravi vođa. A hoće li povesti Vučicu i u novu sezonu saznat ćemo u sedmici koja je pred nama.