Treće izdanje UEFA Lige nacija počinje u junu, a finale je planirano za juni 2023. godine. Zbog Svjetskog prvenstva koje će biti igrano u novembru i decembru ove godine, reprezentacije će narednog mjeseca odigrati čak četiri kola ovog takmičenja.

VEZANI TEKST - Utakmice Zmajeva od sada na kanalu BHT1, servisu MY TV i Moja web TV

Kao i prethodne sezone i ovo izdanje najmlađeg UEFA-inog reprezentativnog takmičenja sastoji se od tri lige sa po 16 timova i četvrte lige sa sedam reprezentacija.
Lige A, B i C podijeljene su u četiri grupe po četiri reprezentacije, dok Ligu D čine dvije grupe (jedna sa četiri, a druga sa tri reprezentacije). U svim ligama, timovi će igrati sa svim selekcijama u grupi po dva meča, po jedan na domaćem i gostujućem terenu u junu i septembru 2022. godine.

Četiri pobjednika grupa iz Lige A izborit će plasman na završni turnir koji je planiran za juni 2023. godine, a pobjednici grupa iz ostale tri lige plasirat će se u viši rang za sljedeću sezonu Lige nacija.

Ekipe koje zauzmu posljednje mjesto u grupi u ligama A i B idu u nižu ligu sljedeće sezone, dok će posljednje ekipe iz Lige C igrati play-out u martu 2024. godine sa ekipama iz Lige D.

Naša reprezentacija će igrati u grupi 3 Lige B, a protivnici će joj biti Finska, Rumunija i Crna Gora.

Zmajevi će prvu utakmicu igrati 4. juna na gostovanju kod Finske, a Ivaylo Petev, selektor BiH, još nije objavio spisak igrača na koje će računati predstojećim mečevima.

Raspored utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine

4. juni 2022: Finska - Bosna i Hercegovina
7. juni 2022: Bosna i Hercegovina - Rumunija
11. juni 2022: Crna Gora - Bosna i Hercegovina
14. juni 2022: Bosna i Hercegovina - Finska
23. septembar 2022: Bosna i Hercegovina - Crna Gora
26. septembar 2022: Rumunija - Bosna i Hercegovina