open-navfaktor-logo
search
Superkup Evrope
Liverpool i Chelsea za prvi trofej sezone, historiju će ispisati Francuskinja
Moji igrači i ja smo uvjereni da ćemo pobijediti, kazao je trener Plavaca
14.08.2019. u 08:16
get url
text

Fudbaleri Liverpoola i Chelseaja večeras će u Istanbulu igrati meč Superkupa Evrope. Osvajači Lige prvaka i Evropske lige borit će se za prvi evropski trofej.

- Očekujem pozitivan rezultat. Moji igrači i ja smo uvjereni da ćemo pobijediti. Zasluženo smo došli do ovog meča i osvajanjem trofeja želimo zaključiti uspješnu prošlu sezonu - kazao je Frank Lampard, trener Plavaca.

Ističući važnost meča za trofej Superkupa Evrope, Lampard je kazao da je svjestan da Liverpool ima odlične fudbalere i fenomenalnog menadžera koji su prošle sezone osvojili Ligu prvaka.

- Ovaj meč je za nas odličan test. Moramo dati maksimum kako bismo pobijedili. Bilo bi odlično ako trofejom započnem trenersku karijeru na klupi Chelseaja - kazao je Lampard.

Lampard je također kazao da će biti teško naći adekvatnu zamjenu za Edena Hazarda koji je ovog ljeta iz Chelseaja prešao u Real Madrid. Otkrio je da N'Golo Kante ima lakšu povredu, baš kao i Antonio Rudiger i Willian.

Jurgen Kloop, njemački stručnjak na klupi Liverpoola, iznenađen je što većina njegov tim vidi kao favorita.

- Svjesni smo važnosti meča. Međusobno se dobro poznajemo s rivalima. Svi mečevi na početku sezone su teški. Fizički nismo na vrhuncu spremnosti, ali to važi i za naše protivnike. Liverpool ima tim za uspjeh i sutrašnji meč je odlična prilika da to pokažemo. To nam je važan meč i u potpunosti smo koncentrirani na to - poručio je Klopp.

Podsjetivši kako je Istanbul poseban grad za Liverpool i kako svi pamte finale Lige prvaka iz 2005. godine, Klopp je kazao da je ovo novi tim koji se želi dokazivati na terenu.

Meč u Istanbulu počinje u 21 sat, a sudit će Stephanie Frappart iz Francuske. Ovo je prvi put u historiji da jedno veliko finale fudbalerima sudi žena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.