Fudbalski klub Liverpool upozorio je svoje navijače koji će putovati u Napulj da ostanu u hotelima i izbjegavaju nošenje klupskih obilježja zbog straha za njihovu sigurnost, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uoči večerašnjeg duela prvog kola grupe E Lige prvaka protiv Napolija, Redsi su savjetovali navijačima da do stadiona putuju autobusima namijenjenim za njihov prevoz i da "ostanu budni" na područjima udaljenim od gradske luke zbog straha od nasilja suparničkih pristalica.

Engleski premierligaš i aktuelni prvak Evrope poručio je navijačima da prije utakmice trebaju ostati u svojim hotelima te da se ne bi trebali masovno okupljati na javnim mjestima i trebali bi izbjegavati da se izoluju.

- Navijačima posebno savjetujemo da ne nose klupska obilježja izvan pristaništa i da svi navijači, koji žele posjetiti unutrašnja područja Napulja, trebaju biti pažljivi i svjesni da mogu biti meta sitnih krađa, pljački i napada - naglasili su iz Liverpoola.

Utakmica Napoli – Liverpool igrat će se večeras s početkom u 21 sat na stadionu San Paulo u Napulju. U drugom duelu prvog kola grupe E u istom terminu sastat će se Salzburg i Genk.