open-navfaktor-logo
search
Pred gostovanje Zmajeva
Lockdown u Njemačkoj: Šta to znači za rukometnu reprezentaciju BiH?
Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je u Bundestagu saopćila kako ova zemlja ide u lockdown zbog pandemije koronavirusa.
29.10.2020. u 09:37
get url
text

Nove mjere koje uvodi Njemačka u borbi protiv virusa COVID-19 imat će ozbiljne refleksije na profesionalni sport, a što će se svakako odraziti i na utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u kojoj najbolji bh. rukometaši gostuju u Njemačkoj.

Meč prvog kola kvalifikacija za EP koji je na programu 5. novembra u Dusseldorfu, trebao se igrati pred 2.640 navijača, no nakon današnjih mjera, jasno je da će najbolji njemački i bosanskohercegovački rukometaši snage odmjeriti pred praznim tribinama.

Izjave Franka Bohmanna, predsjednika njemačke rukometne Bundeslige, koji je za Bild.de dao komentar o novim mjerama koje su uvedene, to najbolje oslikava i potvrđuje.

- Ovo je žestok udarac za profesionalni sport. Mislim da je ovo pogrešna odluka jer je rukomet pokazao koncept u kojem privreda može živjeti i u vrijeme pandemije. Iz mog ugla posmatranja ovo je jedna simbolična odluka - kazao je Bohmann.

I tribine njemačkih fudbalskih klubova ponovo idu "pod ključ", iako su posljednji mečevi profesionalnih fudbalskih rangova bili otvoreni za određeni broj navijača. Zbog novih mjera već ovoga vikenda publika neće moći na stadione, dok će amaterska fudbalska takmičenja biti prekinuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.