open-navfaktor-logo
search
Utakmica sezone
Ludnica na Mokrom docu: Pet golova i trijumf Posušja protiv Želje
Posušje je u posljednjoj utakmici 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine došlo do vrijedna tri boda u borbi za opstanak.
03.04.2022. u 16:55
get url
text

Posušje je slavilo protiv Željezničara rezultatom 3:2. Svi golovi viđeni su u drugih 45 mintua, a gledatelji na Mokrom docu prisustvovali su jednoj od najboljih utakmica ove sezone.

Poveo je domaći tim u 57. minuti. Krišto je matirao Bendera nakon kornera, kada je odlično skočio pored svojih čuvara i glavom pospremio loptu u mrežu.

Slavlje domaćih navijača utišalo se dvije minute poslije. Izjednačenje Želji donio je Kosorić. Gotovo identična situacija kao kod vodećeg gola Posušja. Centaršut Štilića, Kosorić se izborio za prostor i poslao loptu iza leđa Horkaša, koji je, nešto slabije intervenisao.

Nije tu bio kraj ubuđenjima. U 62. minuti Štilić i Begić su bili u duelu u šesnaestercu Želje. Sudija Gigović procijenio je da je Štilić "nagazio" fudbalera Posušja i pokazao na bijelu tačku. Loptu je na kreč namjestio Barišić i pogodio stativu.

Ipak, Posušje u 71. minuti opet dolazi do vodstva. Strijelac je bio "džoker" Serdarušić.

Imalo je Posušje u 80. minuti šansu da dokrajči Želju, ali Begić pogađa stativu.

Samo tri minute poslije stigla je brutalna kazna. Štilić je donio Želji poravnanje.

Za totalnu ludnicu na Mokrom docu pobrinuo se Serdarušić. On je odmah u narednom napadu nakon Štilićevog gola drugi put matirao Bendera za 3:2 i izrastao u junaka Posušja.

Željezničar i dalje ove sezone ne zna za gostujući trijumf.

Plavi su ostali na petom mjestu i 33 osvojena boda, dok je Posušje sada deveti tim prvenstva sa 23 boda, četiri iznad opasne zone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.