open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Ludnica u Nikšiću: Bivši igrač Sarajeva koban za Slovan, Maribor ide dalje
Crnogorski tim u oba meča golove je postigao u sudijskoj nadoknadi, a oba puta su bili strijelci bivši igrači Bordo tima
17.07.2019. u 23:25
get url
text

Večeras je kompletirano 1. kolo kvalifikacija za Ligu evropskih prvaka, a osim Celtica prolaz dalje izborili su Maribor, Sutjeska, Ferencvaroš, AIK, Dundalk, Qarabag, Rosenborg, Cluj i BATE Borisov.

Pravoj ludnici svjedočili smo u Nikšiću, gdje je Sutjeska nakon penala eliminisala Slovan iz Bratislave - 4:3.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1, kao i u prvom meču u Bratislavi. U penal seriji zablistao je golman Nikšićana Vladan Giljen, koji je odbranio dva jedanaesterca.

Gosti su poveli u 49. minutu. Moha se probio po lijevoj strani i praktično spojio sa golom Šporara koji je iz blizine poslao loptu u mrežu.

Domaći su izjednačili u trećoj minuti sudijske nadoknade kada je za 1:1 pogodio bivši igrač Sarajeva Aleksandar Šofranac. Zanimljivo, još jedan bivši igrač Sarajeva Damir Kojašević u sudijskoj nadoknadi prvog meča pogodio je za 1:1. 

Sutjeska će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv kiparskog APOEL-a.

Irski Dundalk je eliminisao latvijsku Rigu. U prvom meču u Irskoj je bilo 0:0, a u revanšu je Dundalk slavio s 1:0. Švedski AIK je također prošao dalje. U prvoj utakmici u gostima je poražen s 2:1, ali je u revanšu u Štokholmu pobijedio armenski Ararat s 3:1.

Azerbejdžanski Qarabag je izborio plasman u naredni krug tako što je kod kuće savladao albanski Partizani rezultatom 2:0, dok je prvi meč završen bez golova. Norveški velikan Rosenborg je eliminisao Linfield iz Sjeverne Irske. U prvom meču je bilo 2:0 za norvešku ekipu koja je i u revanšu u Trondheimu slavila sa ubjedljivih 4:0.

Ferencvaroš je također prošao dalje nakon što je u revanšu u gostima savladao bugarski Ludogorets rezultatom 3:2, dok je u prvoj utakmici bilo 2:1 za mađarsku ekipu.

Rumunski CFR Cluj je eliminisao kazahstansku FC Astanu. U prvom meču stana je slavila sa 1:0, ali je rumunski tim u uzvratu u Cluju bio bolji rezultatom 3:1.

BATE je također izborio plasman u sljedeće kolo nakon što je u gostima savladao poljsku ekipu Piast Gliwice rezultatom 2:1, dok je u prvom meču bilo 1:1.

Slovenski Maribor je prošao dalje nakon što je u revanšu savladao islandski Valur s 2:0, a u prvom meču u gostima je bio bolji s visokih 3:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.