open-navfaktor-logo
search
Na potezu FIBA
Luka Garza dobio pasoš Bosne i Hercegovine
Luka Garza dobio je pasoš Bosne i Hercegovine, te bi već u julskim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mogao biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću.
04.03.2022. u 17:03
get url
text

Upravo je putna isprava posljednji segment dokumentacije koju će Košarkaški savez BiH predati Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), tvrde iz našeg Saveza.

- Već u ponedjeljak ćemo se obratiti nadležnima u FIBA po pitanju Garzinog statusa. Više nema nikakvih prepreka da ne bude registrovan kao igrač reprezentacije BiH, iskreno se nadamo da će FIBA promptno reagovati kako bismo mogli računati na njega već u julu. Time bismo zaključili jedan dugi proces, ali sve bi se na kraju trebalo isplatiti jer dobijamo košarkaša koji ima veliku želju nastupati za Bosnu i Hercegovini, a kojem mnogi predviđaju zavidnu karijeru - kazao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Igrajući u NCAA ligi, Luka Garza (23) je dobio brojne nagrade. Između ostalog, izabran je za univerzitetskog igrača 2021. godine.

Ove sezone je pružio nekoliko zapaženih nastupa u NBA ligi kao član Detroit Pistonsa, a posebno se izdvaja njegova partija u pobjedi nad San Antonio Spursima (117:116), kada je zabilježio 20 poena i 14 skokova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.