open-navfaktor-logo
search
Slavni glumac
Mads Mikkelsen: Volio bih igrati u bilo kojem timu gdje igra Messi
Dobitnik Počasnog Srca Sarajeva, poznati glumac Mads Mikkelsen, družio se danas sa fanovima i novinarima u okviru programa "Kafa sa..." 28. Sarajevo Film Festivala (SFF).
15.08.2022. u 13:29
get url
text

Iako ne pije kafu ujutro, već popularno gazirano piće, ipak pristao je na bosanski običaj ispijanja kafe uz razgovor.

Govorio je o glumi općenito, ali i glumi u filmu "Lov" reditelja Thomasa Vinterberga, koji je prikazan na SFF-u.

- Scenarij sam pročitao u Cannesu, i odmah sam pristao i počeli smo raditi na filmu. Kada čitate nešto, morate nagađati šta će se desiti i zato mi je trebalo neko vrijeme da se naviknem na lik - kazao je i dodao da svaki reditelj ima svoju viziju uloge, ali i da on ima svoje prijedloge koji budu uvaženi.

Otkrio je da mu je film o Jamesu Bondu donio zaradu, naglasivši da je to radio isključivo zbog novca.

- Takvi holivudski blokbasteri omoguće da se zaradi – pojasnio je.

Naglasio je da tokom snimanja filma nikada nije mogao pretpostaviti šta će se sljedeće dogoditi, što smatra da je dobro.

- Trebamo zaboraviti gdje je kamera i prepustiti se igri – poručio je Mikkelsen.

Prvi film snimio je kada je imao 30. zbog čega, tvrdi on, "nikada nije kasno".

- Ne razmišljam o karijeri, razmišljam u trenutku o projektu na kojem radim. U tom momentu želim da to bude najbolje. U tom momentu nije važna karijera, ne razmišljam kakva će biti. Treba se fokusirati na svaki projekat koji radimo, pa onda poslije šta dođe, velika ili mala karijera – kazao je Mikkelsen.

Na pitanje koja je razlika u gledanju filmova i radeći to profesionalno, odgovorio je kratko uz osmijeh: "Plaćen sam".

Osvrnuo se i na razlike u američkoj i evropskoj kinematografiji, odnosno na razlike između evropskih i američkih reditelja. 

- Imaju istu bazu, razmišljanje o filmu. Oni rade sa nama, slušaju nas, odnosno žele čuti i naše mišljenje, ali, ja ne mogu nazvati u četiri ujutro američkog reditelja i reći mu da imam dobru ideju, ali u Danskoj to mogu uraditi – pojasnio je Mikkelsen.

Slobodno vrijeme najradije provodi uz sport, a kroz smijeh je kazao i da bi volio igrati u bilo kojem timu gdje igra Lionel Messi.

Mads Mikkelsen, rođen je 1965. godine u Danskoj, gdje je stekao obrazovanje u Školi dramskog teatra u Aarhusu. Glumac porijeklom iz Kopenhagena, svoju profesionalnu karijeru je započeo kao gimnastičar i plesač, ustrajno radeći na pozorišnim, televizijskim i filmskim projektima, da bi konačno postao najveća muška zvijezda u Danskoj i Skandinaviji.

SFF, kafa sa Mads Mikkelsen, 15.08.2022.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.