Prema njegovim riječima, oni neće da dođu na posao "jer im je zabranjeno da dalje uznemiravaju porodice preživjelih".

- Ne možemo se praviti da je sve uredu, ne možemo se praviti da Parlament nije blokiran. Blokiran je, i to je blokiran iz ovog razloga, zato što je neko zabranio da se riječima prekopavaju masovne grobnice - kazao je Magazinović.

Dodao je da je politička odluka Kolegija da se to jasno kaže neodržavanjem sjednice, a ne fingiranjem da je sve uredu jer ništa nije uredu.

- Smatram da imamo mnogo veći problem ovdje od toga da li će neko izgubiti jednu dnevnicu. Imamo problem koji se očituje u tome da ljudi neće da dođu na posao jer im je zabranjeno da negiraju genocid. Da im se zabranjuje da svojim riječima ponovo prekopavaju masovne grobnice i stavljaju so na ranu preživjelih. Zato ne dolaze na posao - kazao je Magazinović.

Prema njegovim riječima, da je neki zakon u pitanju, vjerovatno bi se i Kolegij drugačije odnosio spram ovoga i ušao u salu.

- Ali mi imamo mnogo veći problem nego što je to da li će neko dobiti ili neće dobiti jednu dnevnicu. Mnogo ozbiljniji, mnogo opasniji. I to što oni koji ne dolaze na posao pokušavaju to minimizirati, pa kažu mi ćemo raditi, ali nećemo ući u salu, nije to tako. To je mnogo opasnije od toga - smatra Magazinović.

Kaže da je njemu u 21. vijeku frapantno da neko ne dolazi na posao zato što mu se zabranjuje da svojim riječima čini praktično novi zločin.