open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Magla i niska naoblaka veći dio dana
Danas će širom Bosne prijepodne biti magle ili niske naoblake koje se lokalno mogu i duže zadržati. Sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne.
28.10.2021. u 07:14
get url
text

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva stepena, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 14°C, na jugu zemlje do 21°C.

Biometeorološke prilike bit će povoljne većim dijelom dana. U Bosni su mogući problemi usljed jutarnje magle i nešto izraženije naoblake, u Hercegovini toplije i ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom prijepodneva, ne izlagati se pretjeranim naporima. Preporučljivo je slojevito odijevanje. S dolaskom noći ponovo osjetno svježije, čemu bi također trebalo posvetiti pažnju i po potrebi djelimično reducirati kretanje.

U petak širom Bosne prijepodne magla ili niska naoblaka. Sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva stepena, na jugu zemlje od šest do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka do 21°C.

U subotu u Bosni prijepodne magla po kotlinama i uz riječne tokove, sunčanije u drugom dijelu dana. Pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri stepena, na jugu zemlje od sedam do 11°C. Najviša dnevna temperatura do 22 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.