open-navfaktor-logo
search
Iz BIHAMK-a upozoravaju
Magla po kotlinama, učestali odroni zemlje i kamenja
Magla i ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.
10.09.2020. u 07:50
get url
text

Pažnja se, kako navode iz BIHAMK-a, skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (na dionici Strujići - Mrkonjići) saobraćaj se obustavlja u vremenu od osam do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od sedam i po tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce - Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Jablanica - Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo - Semizovac (most preko rijeke Ljubine), Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Bosanski Petrovac - Ključ, zbog radova kod mjesta Gornje Bravsko, kao i na magistralnom putu Maglaj - Doboj u mjestu Mravići od sedam do 17 sati saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od sedam do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.