Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putevima. Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati. Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica), a vozila saobraćaju obilaznicama oko tunela.

U mjestu Semizovac na dionici Sarajevo - Tuzla u toku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Ljubine, zbog čega se saobraća jednom trakom - naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Radovi na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Rajlovac, kao i preko rijeke Drine u Goraždu. Saobraćaj je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko - Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno - naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša odranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćio je BIHAMK.