open-navfaktor-logo
search
Bivši direktor ZOI ’84
Magoda imenovan za predsjednika povjereništva Turističke zajednice Kantona Sarajevo
Kenan Magoda imenovan je za predsjednika povjereništva Turističke zajednice Kantona Sarajevo.
31.03.2021. u 18:42
get url
text

Ovu informaciju na svom profilu objavio je Magoda, koji se zahvalio Vladi Kantona Sarajevo na ukazanom povjerenju.

VEZANI TEKST - Skupština KS naložila ZOI-ju da raskine ugovor s Domoartom, ali oni i dalje renoviraju Benetton

- Izuzetna mi je čast što sam dobio mogućnost da svoje dugogodišnje menadžersko iskustvo iskoristim kako bih pomogao Turističkoj zajednici da prevaziđe ovaj težak period i da uradimo sve ono što je moguće u periodu pandemije.

Mnogi su me odgovarali da ne preuzimam tu poziciju, s obzirom da je turizam grana privrede koja je među onima koje su najviše pogođene pandemijom COVID-19. Za mene je to veliki izazov i sigurno je da neće biti lako – između ostalog je napisao Magoda u objavi na Facebooku.



Podsjetimo, Magodu je sredinom juna prošle godine Nadzorni odbor ZOI ’84 smijenio sa mjesta direktora. Za vrijeme dok je bio na čelu ovog preduzeća restoran Benetton je izdat privatniku. 

Ugovor je zaključujen na šest godina i važi od 17. aprila 2020. do 17. aprila 2026. godine. Cijena zakupa utvrđuje se na sljedeći način: Za period januar – april zakupnina iznosi mjesečno 5.500 KM i za period maj – decembar mjesečna zakupnina iznosi 1.600 KM. Što na godišnjem nivou bruto zakpnina iznosi 34.800 maraka sa uračunatim PDV-om.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.