Prvakinje BiH savladale su Birkirkaru (4:0) sa Malte, te domaći Cluj (2:1) i osigurale plasman u narednu rundu takmičenja.

Sjajne partije pružila je Maja Jelčić, jedna od najtalentovanijih evropskih fudbalerki, koja je postigla prvi gol na odlučujućem susretu protiv Cluja.

- Vratile smo se nazad u Bosnu i Hercegovinu i mogu reći da je osjećaj odličan. U Rumuniju smo otišle s ciljem da pobijedimo dvije utakmice i plasiramo se u drugu rundu Lige prvaka. Pokazale smo zapravo koliko je lijep ženski fudbal i šta sve možemo izvesti sa loptom. U dvije utakmice protiv prvakinja Malte i Rumunije smo postigle šest golova, što nije mala stvar. Zasluženo smo prošle dalje u takmičenju najboljih - rekla je Jelčić.

Navodi da će ekipa SFK 2000 dodatno pripremiti za utakmice koje ih očekuju.

- Saznat ćemo uskoro ko nam je protivnik, raditi ćemo kvalitetnu analizu i dati ćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu. Žrijeb je takav da su ostale zaista jake ekipe. Koga god da izvučemo, biti će teško, međutim motivisane smo da se borimo. U fudbalu je sve moguće. Klub je zaista na pravom putu i to potvrđuju naši rezultati. Mnogo toga je uloženo od strane kluba, mnogo truda i zalaganja od svih, do sada smo napravili veliku stvar, ali ne želimo stati na tome - kazala je Jelčić. 

Početkom narednog mjeseca SFK 2000 Sarajevo saznat će naredne protivnice.

Prva utakmica je na rasporedu 21/22. septembra, a revanš sedam dana poslije.

Mogući protivnici SFK 2000 Sarajevo su Juventus (Ita), Benfica (Por), Zurich (Švi), Slavia Prag (Češ), Rosenbard (Šve), St. Polten (Aut) i Vllaznia (Alb).