Ispraćaj Begića

Majka Hasena: Ja sam ponosna majka, moj Mahir je od malih nogu bio poštenjačina

Objavljeno: 12.02.2019. u 13:04 Autor: E. F.

Majka Hasena se zahvalila svima onima koji su se sjetili Mahira i njegove porodice u ovom teškom vremenu

Majka Hasena govorila na komemoraciji

FOTO: Muhidin Živojević

Na današnjoj komemoraciji policajcu FUP-a Mahiru Begiću, osim mnogoborjnih kolega, prisutnima u sali Doma policije obratila se i njegova majka Hasena. 

Do bine je majka teško došla, a na samom početku plačnim glasom najprije se zahvalila pripadnicima FUP-a.

- Želim da se zahvalim svima onima koji su se sjetili nas u ovom vremenu, pripadnicim FUP-a koji su me posjetili kada sam bila u magli, kada sam bila u komi. Želim da se zahvalim na posjetama ministru Aljošu Čampari, premijeru koji me je posjetio sa svojim saradnicima, zahvaljujem se Parlamentu. Zahvaljujem se i članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću koji nam je poslao telegram, ali i svima ostalima koji su uz nas - kazala je ona. 

Drhtavim glasom je poručila da je njen sin još od šeste godine bio pravi poštenjačina. 

- Tada je našao mnogo novca , 750.000 hiljada i vratio je sav novac. Mi smo bili uvijek cijenjeni i poštovani, moj Mahir nikada nije nikome zlo uradio. Ja sam ponosna majka i ponosna sam na ove njegove kolege i na njihovu uniformu, ponosna sam na to kako je čuvaju i kako pošteno rade. Neka vas dragi Allah nagradi, a ja ću se boriti za svog sina šehida, da na istinitom svijetu budem ispod njegovih nogu - kazala je majka Hasena. 

Suze u sali prilikom njenog obraćanja niko nije mogao zadržati.

Nakon nje prisutnima su se obratili i ministar Aljoša Čampara te mnogobroje Mahirove kolege. Svi su za Begića imali samo riječi hvale, istakli su da je bio dobar čovjek i veliki profesionalac te obećali da će njegovog ubicu privesti pred lice pravde. 

Iza preminulog Mahira ostala je njegova majka Hasena, otac Adil, supruga Jasmina, sin Berin te brat Jasmin.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije