Mamić se javnosti obratio objavom na Facebook profilu, a objavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Poštovani građani Republike Hrvatske, svjedoci smo svakog dana pljački i upropaštavanja Lijepe naše koja je stvorena na krvi i borbi naših sinova, roditelja i braće. U životu sam, a imam već 42 godine službenog radnog staža, otvorio stotine i hiljade radnih mjesta i isplatio kao poslodavac stotine hiljada plaća. Na vrijeme, u dan, iznadprosječnih plaća koje možda i nisu svi zaslužili. Svi projekti koje sam lično vodio bili su uspješni. Samo u GNK Dinamo je mojim radom i radom mojih saradnika u mom mandatu od 1992. do danas uprihodovano gotovo milijardu eura. 1 000 000 000 eura koje smo u Hrvatsku poput Robin Hooda donijeli iz inostranstva, na slobodnom, otvorenom tržištu, bez poticaja, povlačenja za rukav i davanja mita kako bismo stvorili posao. Samo rad, krv, znoj i suze. Donijeli smo od bogatih u siromašnu Hrvatsku. Koliko je to radnih mjesta i plaća, kao i uplata sa osnove poreza u gradski i državni budžet pametni mogu razumjeti.

Tih milijardu eura potrošili su zaposlenici, igrači i drugi većinom u Hrvatskoj. Sa milijardu eura može se kupiti eskadrila borbenih aviona, to je 1/20 godišnjeg budžeta cijele države koje je zaradio jedan fudbalski klub. Sportskim rezultatima GNK Dinamo i hrvatskih reprezentacija divi se čitav svijet. Ako sam ja bio označen "šefom" hrvatskog fudbala od strane medija i političara koji su preko Dinama, Zdravka Mamića i hrvatske reprezentacije rušili hrvatsku državu, valjda sam onda i zaslužan za velebne uspjehe hrvatskog fudbala.

Prognan u politički montiranom procesu i očaju, te u želji da se krene u obračun s kriminalcima u pravosuđu izrekao sam pred tridesetak TV kamera i sudom u Sarajevu da imam saznanja da je predsjednik VSRH Đuro Sessa korumpirani sudija i da sam svoja saznanja spreman podijeliti s hrvatskim organima (državno tužilaštvo, USKOK), te da sam spreman podvrgnuti se ispitivanju poligrafom. Do današnjeg dana niko me nije kontaktirao, niti je iko propitivao moje tvrdnje – bilo političari ili mediji… Pametnom dosta.

Čovjek za kojeg tvrdim da sam mu i lično dao novac za usluge kao predsjedniku suda, u njegovoj kancelariji i činio druge protivusluge nakon tih tvrdnji uredno obavlja funkciju predsjednika VSRH, predsjednika izborne komisije i uredno izlazi iz ureda predsjednika, premijera, predsjednika Sabora, vedri i oblači po hrvatskim sudovima, koordinira presude pa i u mom slučaju ne dozvoljava da se nakon 28 mjeseci od nepravomoćne presude sazove javna sjednica po mojoj žalbi, iako je prošlo 28 mjeseci od izricanja presude, usprkos činjenici da je moj advokat uputio 10 požurnica sa zahtjevom sazivanja sjednice. Nisam nikada ništa u životu uzeo ili ukrao, pa niti izvlačio novac iz Dinama.

No to neka se dokaže u poštenom sudskom procesu. Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv mene i to uz samo jedan uvjet, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku. Čast i izvinjenje svim poštenim i časnim pojedincima, oni znaju ko su i šta su, ali među njima stoluju sudije kakve svijet nije vidio i koji su gori od onih kojima sude. O tome drugi put i u drugim okolnostima. Nikada vas nisam izdao ili pokrao i znam da me većina ljudi u Hrvatskoj i svijetu voli, te sam na tome iznimno zahvalan, ali ne mogu i neću više šutjeti i šutnjom štititi Jude, lopove i kriminalce, te gledati kako pljačkaju i uništavaju Hrvatsku. Sudije i sudstvo u Hrvatskoj zahtijevaju reformu imuniteta sudija, procesa odabira i kvalitetniji nadzor! U nadi da postoji neko ko će zajedno sa mnom poći u borbu protiv kartela koji zovemo pravosuđem kako bismo izgradili bolje društvo u kojem suci svojim primjerom žive ono što trebaju raditi sve Vas puno pozdravlja Vaš Maminjo.