Selektor Italije

Mancini: BiH odigrala odlično, znali smo da je u Finskoj bio samo loš dan

Objavljeno: 11.06.2019. u 23:43

Dobro su nas pritisnuli u prvom poluvremenu, rekao je Mancini

FOTO: Twitter

- Sad smo bliži Evropskom prvenstvu. Nije bilo lako izjednačiti, povesti i pobijediti. Nismo bili dobro povezani i mogu biti zadovoljan nakon svega, rekao je Roberto Mancini, selektor fudbalske reprezentacije Italija koja je večeras u Torinu pobijedila Bosnu i Hercegovinu (2:1) u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020.

- Dobro su nas pritisnuli u prvom poluvremenu. Momci su na bili koncentrisani. Rizikovali smo protivnapadima, a u drugom poluvremenu povezali smo redove. BiH je odigrala odličnu utakmicu. Znali smo da može odigrati odlično ovdje i da je odlična ekipa, te da je ono u Finskoj bio samo loš dan. Sretan sam što su naši igrači pokazali karakter. To je pozitivna stvar za mene i moju ekipu”, istakao je Mancini, javlja Anadolija.

Poslije četiri odigrana kola Italija je prva u grupi J sa maksimalnih 12 bodova. Slijede Finska devet, Armenija šest, BiH i Grčka po četiri, dok je Lihtenštajn bez bodova. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije