open-navfaktor-logo
search
Selektor Italije
Mancini: Igramo na malom stadionu punom navijača, neće biti lako
Italijani su već osigurali plasan na EURO 2020, dok izabranici Roberta Prosinečkog imaju tek teoretske šanse, i to minimalne
11.11.2019. u 17:32
get url
text

Fudbalska reprezentacija Italije u petak će, po drugi put u svojoj historiji, gostovati u Bosni i Hercegovini. Za razliku od meča protiv BiH koji je odigran prije 23 godine na krcatom Koševu, ovaj duel imat će takmičarski karakter.

Italijani su već osigurali plasan na EURO 2020, dok izabranici Roberta Prosinečkog imaju tek teoretske šanse, i to minimalne.

Selektor Azzurra Roberto Mancini poručio je kako će ovaj susret biti dobar test za njegove izabranike, jer će igrati na malom stadionu punom navijača.

- Utakmica protiv Bosne i Hercegovine će biti dobar test za nas. Igramo na malom stadionu koji je pun navijača i sigurno je da neće biti lagano. Želimo odigrati dobru utakmicu jer se nećemo vidjeti do marta - kazao je Mancini.

Italijanske novinare zanimalo je da li će nekadašnji trener Edina Džeke iz Manchester Cityja slati naknadne pozive nakon štozbog povreda otpala trojica fudbalera.

- Svi igrači su važni za nas, ali pojedini nemaju iskustva kao oni što su igrali deset godina u najjačim ligama na svijetu, i oni su sigurno među najboljima u Italiji - rekao je italijanski selektor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.