- Apelujem još jednom na stanovništvo, ovo je vrlo opasna situacija, ne smijemo potcijeniti ovaj virus. Bolest je vrlo ozbiljna i ne bira, od djece preko srednje životne dobi do staraca. Uozbiljite se, držite se propisanih mjera i ne idite na okupljanja, to je najpogubnije. Ako se ovako nastavi, ako nam jedan dan dođe prevelik broj oboljelih, na to niko nije spreman - kazao je Mandić za N1.

Mandić je upozorio da bi se mogli suočiti sa scenarijom kakav smo gledali u Italiji i Španiji. 

 - Možemo doći vrlo lako, to je samo malo nepažnje.

Podsjetio je kako su na početku poduzeli sve mjere i da smo dobijali pohvale Svjetske zdravstvene organizacije, ali da država nije mogla biti zatvorena više zbog privrede.

- Morate postepeno popuštati mjere i apelovati na savjest građana, ali su građani to shvatili kao da je sve prošlo. Sad vam se čude kada uđete u zatvoreni prostor maskom, a do jučer su je svi nosili. Ne znamo ko je kriv da se pažnja skrenula na neke pokrete, frekvencije i koje sve gluposti, a niko ne sluša akademiste, specijaliste itd. Sada svi komentiraju, politički komentatori, nepismeni - svi mogu doći u medije i dati mišljenje - istakao je Mandić.