open-navfaktor-logo
search
Zatvorena birališta
Mandić objavio da je Đukanović izgubio Nikšić: Dvije prosrpske koalicije imaju većinu
U crnogorskom gradu Nikšiću zatvorena su birališta u 20 sati, izlaznost je bila 80 posto.
14.03.2021. u 20:57
get url
text

Prema informacijama tamošnjeg Centra za monitoring i istraživanje Evropski tim za Nikšić (DPS, SD, LP, PKS) je na osnovu 80,4 posto obrađenih glasova podržalo 39,7 posto birača (18 mandata). Dvije prosrpske koalicije po svemu sudeći imat će većinu u Skupštini Nikšića. Za budućnost Nikšića (DF, SNP) glasalo je 26,4 posto birača (11 mandata), dok je Mir je naša nacija dobio 23,5 posto (Demokrate - 10). Crno na bijelo ima 4,3 posto (jedan mandat), Narodni pokret 3,3 (jedan mandat). Za SDP je glasalo 2,9 posto birača, i trenutno ne prelazi cenzus.

- Nakon 20 godina Milo Đukanović i DPS izgubili su Nikšić. Ova pobjeda nadrasta sva očekivanja koja su imali u DPS i organizovanog kirminala jer su vjerovali da će oni pobijediti, ali mi smo uspjeli. Možemo sa trećeplasiranom listom premijera Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Alekse Bečića da formiramo lokalnu vlast - rekao je večeras Andrija Mandić, lider koalicije Demokratskog fronta (DF).

Ispred prostorija Demokratske partije socijalista u Nikšiću, kao i unutra, je manji broj članova i aktivisti te partije. Nema nikakvog slavlja, pristižu rezultati, a konferencija za novinare još nije počela iako je bila najavljena još prije skoro dva sata. Podsjetimo, od 21 sat nastupa i policijski sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.