Subota, 24.02.2024.
Marijela Hašimbegović
FOTO: Kantonalni odbor DF Sarajevo

Marijela Hašimbegović: Nisam u sukobu interesa kao zastupnica u Skupštini KS

Marijela Hašimbegović, zastupnica DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo i vijećnica u Općini Novo Sarajevo, u povodu teksta objavljenog na portalu Faktor.ba pod nazivom "Kafedžić: Pokrenuli smo provjere za 13 osoba; Na spisku Izetbegović, Čampara, Magoda, Delić...", uputila je demant da je u sukobu interesa kao novoizabrana zastupnica Skupštine KS. 

Njen demant prenosimo u cijelosti:

Naime ja sam blagovremeno predala zahtjev za utvrđivanje prestanka mandata u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću Grada Sarajeva Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine i zaprimila sam Odluke CIK-a koje  potvrđuju prestanak mandata u Općini Novo Sarajevo i u Gradskom vijeću.

Također Rješenjem od 22. 11. nisam uposlenik JU Narodno pozorište i samim tim ne obavljam funkciju rukovodioca tehničke službe. Svoj rad sam profesionalizirala u Skupštini Kantona Sarajevo kao zastupnica.

VEZANI TEKST - Kafedžić: Pokrenuli smo provjere za 13 osoba; Na spisku Izetbegović, Čampara, Magoda, Delić...

Bez da dovodim u pitanje novi Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo i njegovu koliziju sa Zakonom o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje se ista stvar na različite načine tretira i tumači, sumnju u ozbiljan pristup svemu daje mi moje ime kao nekog kod koga je utvrđena sumnja na sukob interesa.

Bilo je dovoljno zatražiti dokumente koji potvrđuju navedeno. 

Srdačan pozdrav!!

Dostavila je i dokaz za demant koji je uputila (u fotogaleriji).

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh