open-navfaktor-logo
search
Nakon pobjede
Marinović: Nadam se da ćemo ovako odigrati i protiv Rumunije
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je šestu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine, a izabranici Vinka Marinovića slavili su sa 3:0 protiv Švicarske
07.09.2018. u 19:07
get url
text

U jednoj dosta uvjerljivoj pobjedi mladi reprezentativci BiH pokazali su da posjeduju kvalitet, ali i da bh. fudbal ima budućnost.

Selektor U-21 selekcije bio je itekako zadovoljan partijom svojih izabranika.

- Mislim da smo danas odigrali jednu fantastičnu utakmicu. Bili smo dobri u svakom segmentu i faktički su Švicarci imali samo jednu šansu, onaj šut iz prvog poluvremena. Poslije prvog gola imali smo potpunu kontrolu nad utakmicom, i ja samo mogu čestitati igračima na borbenosti i igri. Naravno hvala i public - kazao je Marinović, te dodao:

- Iskreno se nadamo da ćemo jednako ovako odigrati i u Rumuniji za tri dana.

Mladi Zmajevi nakon osam odigranih utakmica zauzimaju prvo mjesto u Grupi 8 sa 18 osvojenih bodova, a idealan rasplet situacije za našu selekciju bio bi kada bi Portugal i Rumunija večeras podjelile bodove u meču sedmog kola kvalikacija za EP 2019. godine. U nastavku kvalifikacija naše mlade fudbalere očekuju teška gostovanja kod Rumunije i Portugala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.