Mostar

Maskirani napadači kamenom izudarali 64-godišnjeg muškarca

Objavljeno: 03.12.2018. u 15:53 Autor: A. B. Š.

Napad se dogodio rano jutros u naselju Humilišani 

FOTO. ILUSTRACIJA

Šezdesetčetverogodišnji Franjo Brajković iz mostarskog naselja Humilišani povrijeđen je jutros na svom posjedu kada su ga, kako je rekao policiji, napala dvojica nepoznatih muškaraca.

Napad se, navodno, dogodio jutros oko 6 satina Brajkovićevom posjedu, a policiju je o incidentu oko 10 sati obavijestio njegov komšija.

Na mjesto događaja odmah nakon prijave izašli su Hitna pomoć i policija.

- Oštećeni F. B. je izjavio da su ga napale dvije maskirane osobe u kapuljačama, koje su ga izudarale više puta po tijelu i glavi - kazao je Faktor portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Policijski službenici koji su izašli na intervenciju kod oštećenog su primijetili vidne povrede, koje su mu navodno nanesene kamenom.

Napadači su se s mjesta događaja udaljili automobilom "golf 2".

Iako je u početku odbijao hospitalizaciju, 64-godišnjak je prevezen na CUM Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru. On je trenutno na pretragama i utvrđuje se stepen povreda koje je zadobio.

Mostarska policija obavila je uviđaj, dok se za počiniocima ovog krivičnog djela traga.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije