open-navfaktor-logo
search
Legenda nerazzurra
Mazzola o Džeki: Još dok je bio u Romi, mislio sam je savršen za Inter
Iako je pred fudbalerima Intera večeras izuzetno važan nastup u Ligi prvaka na gostovanju kod Sheriff Tiraspola, u italijanskim medijima već se uveliko priča od gradskom derbiju između Milana i Intera u narednom kolu Serie A.
03.11.2021. u 13:09
get url
text

O derbiju koji se igra ove nedjelje govorio je i legendarni fudbaler Intera Alessandro Mazzola, a tom prilikom osvrnuo se i na nastupe kapitena fudbalske reprezentacije BiH Edina Džeke.

- Derbi je utakmica za sebe i u nedjelju tabela neće ništa značiti. Prerano je da ovaj meč bude odlučujući za Scudetto. Za titulu će se boriti Inter, Milan i Napoli - kazao je Mazzola.

Napoli i Milan trenutno imaju po 31 bod, sedam više od trećeplasiranog Intera, no još nije prošla ni trećina prvenstva.

U dosadašnjih 11 kola Serie A Džeko je postigao sedam pogodaka u dresu aktuelnog prvaka Italije, i Mazzola nije krio da je oduševljen Dijamantom.

- Stvarno mi se sviđa. Još kad je bio u Romi, mislio sam da bi bio savršen za Inter - rekao je legendarni fudbaler Intera.

Milan i Inter sastaju se u nedjelju, a početak utakmice zakazan je za 20.45 sati.

Mazzola je cijelu karijeru proveo u Interu, za koji je igrao između 1960. i 1977. godine, postigavši 116 golova na 417 utakmica te je jedna od najvećih klupskih legendi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.