- Na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija vrši pretres stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnovane sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. Za sada niko nije lišen slobode - naveo je portparol specijalnog tužilaštva Vukas Radonjić, javlja RSE

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je na sjednici Vlade pozdravio akciju Specijalnog državnog tužilaštva:

- Radi se o međunarodnoj akciji koja se realizuje sa našim partnerima i koja ima za cilj očuvanje nacionalnih interesa Crne Gore.

Prethodno su podgoričke Vijesti objavile, pozivajući se na podatke iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), da je više crnogorskih državljana uhapšeno u Podgorici zbog sumnje da su radili za obavještajnu službu Rusije.

- Jedna od uhapšenih osoba je, prema podacima ANB, više od decenije radila za rusku službu i dio je šire grupe čiji su članovi poznati ANB. Navodno je u pitanju službenik državne administracije - navele su Vijesti pozivajući se na neimenovani izvor koji je dodao da je akcija ANB i Specijalnog tužilaštva "tek početak aktivnosti na otkrivanju saradnika stranih obavještajnih službi".