open-navfaktor-logo
search
Fudbalski as
Mehmed Baždarević iz Francuske: Sada su najbitniji ljudski životi, volio bih da mogu biti korisniji u ovoj sitauaciji
U Francuskoj je vrlo tužna, ružna i ozbiljna situacija - kaže na početku razgovora za Faktor bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.
25.03.2020. u 10:38
get url
text

On je već desetak dana u karantinu u Grenobleu sa suprugom Marinom.

- U Francuskoj vladaju velike mjere opreza i ljudi su svjesni situacije. Kretanje je svedeno na minimum i ide se samo u slučaju nužde. Pariz smo napustili prije deset dana. Tamo je ostala kćerka Tea koja je novinarka i u ovoj teškoj situaciji mora obavljati svoje profesionalne zadatke i obavještavati javnost. Nikada nisam mogao ni pomisliti da nešto ovako može snaći cijeli svijet. Sve ovo vrlo teško podnosim. Nisam navikao da sam u stanu ili na jednom mjestu. Naučio sam od devete godine da sam u pokretu i malo vremena sam provodio u kući. Ipak, što se mora, nije teško. Vrijeme provodim čitajući knjige, malo i treniram u bašti. Kada imam koncetracije, gledam i snimak neke utakmice - kaže Baždarević za Faktor .

Naš fudbalski as priznaje da mu je prvi put u životu fudbal u drugom planu.

- Sada su najbitniji ljudski životi, volio bih da mogu biti korisniji u ovoj sitauaciji. Koronavirus je ozbiljan problem nakon kojeg ništa neće biti isto. Pozivam sve Bosance i Hercegovce, ali i ljude širom svijeta da budu strpljivi i hrabri. Da budu u prvom redu disciplinovani i da pomognu doktorima i slušaju njihove savjete. Takva je situacija i ako svi slušamo stručnjake, mnogo prije ćemo se riješiti ovog strašnog virusa - kaže Baždarević koji je uputio podršku svim Bosancima i Hercegovcima širom svijeta i pozvao ih da pomognu domovini na različite načine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.