open-navfaktor-logo
search
Press u Banjoj Luci
Mektić: Dodik obmanjuje javnost zbog ANP-a, za 20 dana prvi migranti iz Vučjaka u Blažuju
Aktivacijom MAP-a ušli smo u jednosmjernu ulicu prema NATO-u, ili tunel iz kojeg se niko nije vratio nazad, rekao je Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine danas u Banjoj Luci
30.11.2019. u 11:55
get url
text

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine danas je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci izjavio da će problem migrantskog kampa Vučjak biti riješen prije formiranja novog Vijeća ministara BiH.

-Dogovorili smo Blažuj u okolini Sarajeva, ušli u posjed kasarne, potrebno je završiti adaptacije, građevinske radove, očekujem da će u 20 do mjesec dana da počne da prima prve migrante i naš prioritet da zatvorimo divlji kamp Vučjak - rekao je Mektić.

Prema njegovim riječima u opticaju je kasarna Ljubače, kod Tuzle.

-Fokusirali smo se na kako bi za dvadesetak dana stvorili kapacitet za prihvat prvih migranata u Blažuj - naglasio je Mektić

Između ostalog, on je danas rekao i da nije istina da je Milorad Dodik, član predsjedništva BiH Program reformi dostavio opozicionim strankama.

-Opozicija, mislim na SDS i PDP, nije dobila nikakav dokument, a posebno Program reformi BiH na putu ka NATO integracijama, niti bilo šta slično - rekao je Mektić i dodao da su i članovi Predsjedništva rekli "da će se taj dokument pojaviti nakon izbora novog Savjeta ministara BiH".

On tvrdi da je Program reformi klasični ANP. Prema njegovim riječima ANP je engleska skraćenica, prevedeno na naš jezik - godišnji program reformi unutar BiH kako bi ispunili uslove i standarde za pristupanje NATO-u. Mektić kaže da je Dodik pristao da se ne pominje vojna neutralnost RS-a, da o daljnoj sudbini NATO puta i članstvu odlučuju isključivo državni organi BiH i ne pominje se referendum.

-Aktivacijom MAP-a ušli smo u jednosmjernu ulicu prema NATO, ili tunel iz kojeg se niko nije vratio nazad - rekao je Mektić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.