open-navfaktor-logo
search
Mali fudbal
Memorijal "Asim Ferhatović Hase" 28. i 29. decembra u Sarajevu
Zahvalio bih svima koji čuvaju uspomenu na njegov lik i djelo, istinsku legendu grada, kazao je Fazlagić
20.12.2019. u 12:49
get url
text

Fudbalski klub Vratnik 28. i 29. decembra organizuje 27. Međunarodni memorijalni turnir "Asim Ferhatović Hase". Tradiocinalni turnir igra  se u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera svih vremena.

Po riječima člana Organizacionog odbora Mirsada Ibrića, novo rukovodstvo FK Vratnik se opredijelilo da ovogodišnji i svi budući Memorijalni turniri posvećeni Hasetu trebaju da imaju visok nivo i prema načinu organizvanja i prema sportskom renomeu učesnika.

- Hase je bio čovjek pun dobrote, human, inventivna osoba. U svakoj prilici tražio je mogućnost i način da svijet napravi boljim. Uvijek je predstavaljo konstantnu osobu, od ugleda u društvu dajući i ne štedeći sebe - kazao je Ibrić.

Nekadašnji reprezentativac bivše SFRJ Mirsad Fazlagić prisjetio se trenutaka igranja i druženja s legendarnim fudbalerom u FK Sarajevo. 

- Asim Ferhatović kao čovjek bio je neponovljiv, njegov životni moto bio je "pomozi svakome i učini za svakog". Zahvalio bih svima koji čuvaju uspomenu na njegov lik i djelo, istinsku legendu grada, koje je iznad svega volio svoje Sarajevo - kazao je Fazlagić. 

Generalni sekretar FK Vratnik Mufid Zimić kazao je da je turnir i ove godine zadržao visoki rejting i međunarodni karekter što potvrđuju kvalitetni učesnici. 

Tako će na ovogodišnjem Memorijalu nastupiti osam ekipa iz BiH i Srbije - Sarajevo, Željezničar, Velež, Slavija, Goražde, Dinamo Pančevo, Vratnik i prošlogodišnji pobjednik Olimpik.

Sve ekipe su potvrdile učešće sa najboljim sastavima. 

- Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe. Igrat će se po bod sistemu i futsal pravilima. Drugoplasirane ekipe će igrati za treće mjesto, a prvoplarane u finalu. Izvlačenje parova obavit će se 24. decembra u Općini Stari Grad - kazao je Zimić.

Pobjednik turnira osvojit će novčanu nagradu od 3.000 KM, drugoplasirani 2.000, a trećeplasirani 1.000 KM. Za učesnike su osigurani pehari i priznanja, a najbolji igrač koji podsjeća na Asima Ferhatovića dobit će 200 KM. Organizator je osigurao nagrade i za najboljeg strijelca, te najboljeg golmana turnira. 

Na turniru će se po tradiciji igrati revijalne utakmice u kojim će se sastati veretani Sarajeva i Željezničara te nekoliko kategorija mladih fudbalera i fudbalerik.

Finalni susret na programu je u nedjelju, 29. decembra u 18. sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.