open-navfaktor-logo
search
Engleska
Menadžer West Hama dostavljao voće i povrće starijim seljanima, zaradio i bakšiš
David Moyes, menadžer engleskog premierligaša West Ham Uniteda, dostavljao je voće i povrće starijim stanovnicima u njegovom selu za vrijeme suspenzije fudbalske sezone zbog globalne pandemije koronavirusa.
23.04.2020. u 17:04
get url
text

Bivši trener Evertona i Manchester Uniteda kazao je da je na izlogu lokalne prodavnice vidio natpis kojim su se tražili dobrovoljci da rade vozači za dostavu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Moyes je odlučio da se odazove pozivu.

- Sve što sam radio bilo je da ostavim paket ispred vrata, pokucam i odem. Bilo je tu prekrasnih velikih kutija s voćem i povrćem - kazao je Moyes.

Dodao je da je od nekih stanovnika morao tražiti da plate, ukoliko to nisu učinili putem interneta. Tako je ispričao i jednu zamimljivu situaciju koja mu se dogodila:

- Jedna starija dama, mislim da je trebala platiti 16,80 funti za jednu kutiju voća i povrća. Dala mi je novčanicu od 20 funti i rekla: Eto sine, zadrži kusur.

Premier liga Engleske prekinuta je 13. marta, istog dana kada je Mikel Arteta, menadžer Arsenala bio pozitivan na testu na novi koronavirus. Moyes je nakon toga morao samoizolaciju, jer je dan ranije bio u bliskom kontaktu sa Artetom. Menadžer Arsenala nekoliko dana kasnije je objavio da se oporavio od COVID-19.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.