- Danas smo zajedno sa Nijazom Malkočom, predsjednikom Mjesne zajednice Srbljani, posjetili poplavljena područja Srbljani i Pokoj, te pružili podršku stanovnicima i uručili stanovništvu pitku vodu i kišne kabanice kako bismo im olakšali teškoće s kojima se suočavaju - kazao je direktor Regionalngo odbora Merhamet Bihać Alen Prošić.

Uzimajući u obzir važnost solidarnosti i pomoći u hitnim situacijama, RO Merhamet Bihać stoji na raspolaganju svim građanima koji su pogođeni poplavama.

- Naša posjeta poplavljenim područjima bila je prilika da se povežemo s lokalnim stanovništvom, saslušamo njihove priče i pružimo utjehu i podršku u ovim izazovnim vremenima. Ujedinjeni u želji da izgradimo bolju budućnost, podsjećamo se da je svaki čin dobrote važan – istakao je Prošić.

Dodao je kako su osigurali određene količine konzervirane hrane koja će u narednim danima biti dostavljena shodno potrebama stanovništva na terenu, a sve u koordinaciji sa predsjednicima mjesnih zajednica koje su pogođene poplavama.