open-navfaktor-logo
search
Podrška
Merhamet učenicima podijelio 65 godišnjih stipendija
Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet podijelilo je 65 stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola iz socijalno ogroženih porodica u različitim područjima Bosne i Hercegovine. Ukupan iznos podijeljenih stipendija iznosio je oko 38.000 KM.
06.09.2020. u 11:04
get url
text

Riječ je o stipendijama iz Fondacije "Edah Bećirbegović" koje Merhamet dodjeljuje od 2012. godine. Godišnja stipendija za srednjoškolce iznosi 750 KM, a za učenike osnovnih škola 500 KM. Stipendije se isplaćuju jednokratno, u punom iznosu.

Merhametove stipendije za ovu godinu podijeljene su učenicima iz socinalno ugroženih porodica iz Srebrenice, Bosanske Dubice, Prijedora, Bosanskog Novog, Kotor-Varoši, Dervente, Doboja, Banje Luke, Bratunca, Zvornika, Višegrada, te iz Jajca, Glamoča, Žepča, Tomislavgrada i Stoca.

- Naša želja je da animiramo što više institucija, privrednika i pojedinaca koji će podržati ovu Merhametovu aktivnost i omogućiti da našim stipendijama obuhvatimo što više djece iz socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine, prije svega djecu iz povratničkih porodica u RS-u - izjavio je predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac.

{$galerijaFotografija}

Prema pravilniku, 70 posto stipendija iz Merhametove Fondacije "Edah Bećirbegović" dodjeljuje se učenicima iz povratničkih porodica u Republici Srpskoj, a 30 posto djeci iz socijalno ugroženih porodica u Federaciji BiH. Vrbanjac je pojasnio kako građani, firme i institucije mogu pomoći stipendiranje učenika iz socijalno ugroženih porodica posredstvom Merhametove Fondacije "Edah Bećirbegović".

- To mogu učiniti odvajanjem jedne KM od ličnog dohotka, doniranjem dvije KM na Merhametov humanitarni broj 090 291 069, kao i stipendiranjem jednog učenika u toku školske godine mjesečnom i cjelokupnom uplatom godišnje stipendije na račun Fonda "Edah Bećirbegović" - kazao je Vrbanjac.

Uplata se može izvršiti kod Vakufske banke na transakcioni račun: 1601120000002395, poziv na broj: 1601020000012488, s naznakom Stipendije za Fond "Edah Bećirbegović".

Inače, Merhamet je Fondaciju "Edah Bećirbegović" osnovao 2012. godini i ona nosi ime bivšeg predsjednika HO Merhamet MDD, rahmetli Edaha Bećirbegovića. Brojni Merhametovi stipendisti danas su uspješni akademski građani. Mnogi od njih, posredstvom Merhametove Fondacije "Edah Bećirbegović", sada pomažu djeci iz socijalno ugroženih porodica, saopćio je Merhamet.

Merhametove stipendije - 6. 9. 2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.