open-navfaktor-logo
search
Upozorenja
Meteoalarm izdao žuto upozorenje: U dijelovima BiH mogući pljuskovi s grmljavinom
Dnevne temperature kretat će se od 25 do 30, na jugu do 32 stepena Celzijusa
18.07.2019. u 08:37
get url
text

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme, dok će tokom poslijepodneva porast naoblake u većem dijelu Bosne uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Ponegdje u sjevernim područjima Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra.

Evropski meteorološki servis Meteoalarm danas je za područje Sarajeva, Banje Luke, Bihaća, Tuzle i Prijedora aktivirao žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena. 

Dnevne temperature kretat će se od 25 do 30, na jugu do 32 stepena Celzijusa. 

U Sarajevu prijepodne sunčano, a potom umjeren porast naoblake koja na području kantona može uvjetovati lokalne pljuskove. Dnevna temperatura iznosit će oko 27 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje si u petak. Nešto manje oblačnosti očekuje se prijepodne. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje, osim na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu do 32 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.