open-navfaktor-logo
search
Rijeka
Migrant kojeg je upucala hrvatska policija još životno ugrožen, ostatak grupe vraćaju u BiH
Iz Sindikata policije Hrvatske naveli su kako je do povređivanja migranta došlo uslijed slučajnog opaljenja iz vatrenog oružja
19.11.2019. u 13:27
get url
text

Migrant koji je u subotu teško povrijeđen u policijskom propucavanju na području Tuhobića u ponedjeljak je operisan i po četvrti put, ali stanje mu je i dalje nepromijenjeno - bez svijesti je te i dalje u životnoj opasnosti.

Od dežurnog ljekara jedinice intenzivnog liječenja riječkog KBC-a u utorak se saznaje kako je u tijelu tog migranta pronađeno jedno streljivo, a ozlijeđeni su mu pluća, jetra i kičma, navodi Hina.

Migrant je povrijeđen u subotu kada mu je, tokom policijskog postupanja prema grupi ilegalnih migranata na planini Tuhobić na nepristupačnom terenu u Gorskom kotaru, jedan policajac propucao toraks i abdomen.

Iz primorsko-goranske policije rekli su kako su na mjestu događaja obavili uviđaj i izuzeli predmete koji mogu pomoći pri utvrđivanju okolnosti događaja te su predati na vještačenje.

S obzirom na tajnost istrage i izvještaj stručnog tima Ravnateljstva policije koje još nije završeno, iz policije navode kako još uvijek ne mogu iznositi više detalja o tom događaju.

Iz Sindikata policije Hrvatske naveli su kako je do povređivanja migranta došlo uslijed slučajnog opaljenja iz vatrenog oružja, te da je život migranta spašen jer je policajac koji je pucao postupio u skladu s najvišim načelima.

Povrijeđeni se nalazio u grupi od 17 ilegalnih migranata. Niko od njih nije zatražio pravnu zaštitu u Hrvatskoj, pa će biti vraćeni u BiH, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.