Opravdan izostanak

Migranti "spriječili" Disciplinsku komisiju FSBiH da donese odluku u "slučaju Praljak"

Objavljeno: 10.12.2019. u 16:45 Autor: S. Š.

Ovu temu ostavili smo za narednu redovnu sjednicu, koja će biti održana do kraja tekuće godine, kazao je Roso

Transparent i fotografija zbog koje je utakmica nakratko prekinuta

FOTO: JABUKA.TV

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu nije donijela odluku o eventualnoj kazni za NK Široki Brijeg zbog fotografije Slobodana Praljka.

Kako je potvrđeno za Faktor o "slučaju Praljak" nije se ni raspravljalo, jer na sjednici nije bilo svih šest članova komisije.

- Kolega Nermin Kljajić nije bio prisutan, jer je imao obaveza oko izmještanja migranata u kampu Vučjak. Ranije je najavio svoj izostanak, a praksa je da o ovakvim stvarima ne raspravljamo ako nismo kompletni - kazao je za Faktor Josip Roso, predsjednik DK FSBiH, dodavši:

- Uopće nismo razgovarali o Širokom Brijegu, a ovu temu ostavili smo za narednu redovnu sjednicu, koja će biti održana do kraja tekuće godine.

Škripari su na utakmici 18. kola BHT Premijer lige BiH protiv Zvijezde 09 postavili transparent podrške i fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka zbog čega je delegat nakratko prekinuo utakmicu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije