open-navfaktor-logo
search
Turnir u St. Petersburgu
Mikhail Kukushkin prejak za Damira Džumhura
Porazom od Kazahstanca Sarajlija je završio nastup na turniru na kojem je prije dvije godine osvojio prvu ATP titulu u karijeri
18.09.2019. u 17:16
get url
text

Ruski teniser Mikhail Kukushkin s 2:0 u setovima savladao je najboljeg bh. igrača Damira Džumhura u meču osmine finala ATP turnira u St. Petersburgu.

Trenutno 57. igrač na svijetu poveo je s 1:0 tek nakon što je u tie-breaku slavio za 7:2. Džumhur je u prvom setu bio u boljoj poziciji nakon što je u šestom gemu oduzeo servis protivniku i poveo sa 4:2, no već u narednoj igri Kazahstanac je napravio rebreak i smanjio na 4:3, a potom i stigao do izjednačenja.

Na startu drugog seta bh. teniser je imao dvije break lopte, no nije ih uspio iskoristiti, a sličan scenario viđen je i u trećem gemu, kada je Džumhur ponovo nije uspio materijalizovati dvije break prilike.

Kukushkin je, za razliku od Džumhura, iskoristio svoju prvu break šansu i poveo s 3:1. Do kraja meča kazahstanski teniser je u sedmom gemu imao pet meč-lopti. Džumhur ih je uspio spasiti, no šesta prilika bila je kobna za Sarajliju koji je tako završio nastup na turniru na kojem je prije dvije godine osvojio prvu ATP titulu u karijeri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.