Pronađen kompromis

Milan neće igrati u Evropskoj ligi, Roma "uskočila" na mjesto Rossonera

Objavljeno: 28.06.2019. u 12:54

Kao glavni razlog navodi se zabrinost italijanskog kluba da ne bi mogao ispuniti UEFA-ine kriterije koji se tiču finansijskog fair-playa

Milan se zvanično povukao od učešća u Evropskoj ligi u narednoj sezoni. Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) potvrdio je ovu informaciju u zvaničnom saopćenju kako je postignut dogovor između AC Milana i UEFA-e prema kojem Rossoneri neće učestvovati u novoj sezoni Evropske lige, a kao glavni razlog navodi se zabrinost italijanskog kluba da ne bi mogao ispuniti UEFA-ine kriterije koji se tiču finansijskog fair-playa.

Italijanski mediji navode kako je ovo odluka koja će zadovoljiti obje strane, a pogotovo klubu iz Milana, jer mu daje dovoljno vremena da u narednoj sezoni sredi finansijsko stanje.

Football-Italia piše kako bi Torino mogao popuniti upražnjeno mjesto, s obzirom da je Roma sada zahvaljujući Milanovom istupanju osigurala nastup u grupnoj fazi Evropske lige.

Izvor:   Football-Italia

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije