open-navfaktor-logo
search
Bitka za scudetto
Milan preokrenuo u Rimu i preskočio Inter, Tonali junak
Milan je slavio protiv Lazija u jednom od derbija 34. kola Serie A.
24.04.2022. u 22:43
get url
text

Meč u Rimu završen je rezultatom 1:2, a Rossoneri su do tri važna boda došli preokretom.

Nebeskoplavi su poveli na samom startu meča. Pogodio je Immobile u četvrtoj minuti. Bio mu je ovo 26. ovosezonski gol u Serie A i najbolji je strijelac prvenstva.

Milan je na izjednačujući pogodak čekao do 50. minute. U strijelce se upisao Giroud i stigao do devetog pogotka u sezoni.

Kada se činilo da će duel biti završen podjelom bodova, gosti su došli do preokreta. Pogodio je Tonali u trećoj minuti nadoknade, poslije asistencije rezerviste Ibrahimovića.

Bh. reprezentativac Rade Krunić ušao je na teren u 70. minuti.

Milan se vratio na prvu poziciju na tabeli. Rossoneri imaju 74 boda, a Inter 72, uz meč manje. Džeko i društvo zaostali duel 20. kola na gostovanju kod Bologne igraju u srijedu.

Napoli se današnjim porazom na gostovanju kod Empolija udaljio od borbe za scudetto. Napolitanci su na trećoj poziciji sa 67 bodova.

Osim gostovanja kod Bologne, Inter do kraja sezone čeka gostujući meč s Udineseom, domaći s Empolijem, gostovanje kod Cagliarija, te u posljednjem kolu duel sa Sampdorijom pred domaćim navijačima.

Milan u narednom kolu dočekuje Fiorentinu, potom ide na noge Veroni, čeka Atalantu, a sezonu završava gostujućim susretom protiv Sassuola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.