open-navfaktor-logo
search
Korak dalje
Milanović: Blokirati ulazak Finske u NATO dok Bakir Izetbegović ne promijeni Izborni zakon u BiH
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da Hrvatski sabor treba blokirati ulazak Finske u NATO sve dok se ne promijeni Izborni zakon u Bosni i Hercegovini.
26.04.2022. u 12:21
get url
text

- Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku, koja je 50 kilometara od Sankt-Peterburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, je l'? Što se mene tiče, nek uđu u NATO, nek pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali dok se ne riješi pitanje Izbornog zakona, dok se ne natjera Bakir Izetbegović da promijeni Izborni zakon, Sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO - kaže Milanović.

To je naš historijski srebreni metak, dodaje Milanović i ističe kako mu je žao što se sve prelomilo "na uzornoj državi kao što je Finska".

- Hoćete u NATO? Nema problema, taman imamo dovoljno vremena. Za Finsku je to vitalno pitanje, i za nas je hoće li u Hercegovini hrvatskog predstavnika birati Hrvati. E sad će to čuti ljudi koji inače ne bi čuli. Jer ovoga je dosta - poručio je Milanović i dodao: 

- Mi sad imamo situaciju da Finska može preko noći u NATO, a Bugarska i Rumunija ne mogu u Schengen. Albanija i Makedonija ne mogu početi pregovore, Kosovo nije priznato. Može, ali sad će Hrvati naplatiti, sad ćete nas čuti. Mi ne tražimo da Finska ili Švedska promijene ime u Ikea, nego da kažu Amerikancima da se ovo riješi. Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.