Prema podacima hrvatske Seizmološke službe, prvi potres bio je magnitude 5, drugi 4,7, a treći 4,1 stepeni po Richteru. Epicentar potresa bio je oko pet kilometara jugozapadno od Petrinje, kod Pokupskog, na dubini od dva kilometra. 

- Kakva je godina bila, tako je i završila svima nama - kazao je premijer Plenković u Sisku.

Poručio je kako će nadležne službe poduzeti sve kako bi se nastale štete što prije sanirale i omogućilo da porodice nastave s normalnim životom u svojim domovima. Istaknuo je nakon obilaska Siska i Petrinje kako je, unatoč nastalim materijalnim štetama na objektima, najvažnije da nema povrijeđenih u potresima. Najavio je kako će Vlada pomoći ovom području čim prije, s obzirom na stečeno iskustvo na potresu u Zagrebu u martu ove godine.

- Porušeno i oštećeno će se obnoviti, najgori je strah kojeg su ljudi doživjeli - poručio je ovom prilikom predsjednik Zoran Milanović.

Potresi su prouzročili materijalne štete ponajviše na području Petrinje, ali i Siska i okolnih sela, nasreću bez ljudskih žrtava. Štete su nastale uglavnom na starijim zgradama, a još uvijek se prikupljaju dojave građana o nastalim štetama.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izvijestila je kako u potresu nema povrijeđenih, a ni materijalna šteta u Sisku nije procijenjena velikom, za razliku od Petrinje koja je stradala zbog veće blizine epicentra. Vatrogasci su u Sisku imali više od stotinu intervencija, a izvršeno je i nekoliko evakuacija zbog šteta nastalih na stambenim objektima.

Tri jača potresa osjetila su se i na sjevernom dijelu Hrvatske, i u Zagrebu, gdje nisu zabilježene dojave o materijalnim štetama, a seizmolozi su u međuvremenu zabilježili niz manjih podrhtavanja tla. Potres se osjetio i u Pokupskom, Glini te u susjednoj BiH, u Velikoj Kladuši. Oštećeni su dimnjaci, fasade, krovišta, zabatni zidovi, no za sada nema podataka da je ijedan objekt srušen.

Zbog zabrane kretanja između županija i epidemioloških mjera, za građane Petrinje i okolice čiji su domovi nastradali usljed potresa, imat će osigurane propusnice kako bi se privremeno mogli smjestiti u zamjenske domove, kod rodbine, prijatelja ili druga sigurna mjesta te kako bi vlasnici nekretnina iz drugih županija mogli obići svoju imovinu.