open-navfaktor-logo
search
Malo je ljut na čelnike EU-a
Milorad Dodik opet o "razgradnji", kaže i da "Predsjedništvo BiH više ne postoji"
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Predsjedništvo BiH više i ne postoji, a da su tome najviše doprinijeli predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Evropskog savjeta Charles Michel "koji razbijaju BiH svojim direktnim aktima".
06.10.2021. u 22:51
get url
text

- Ako hoće s nama da razgovaraju da ostanemo u BiH, onda će morati da uvažavaju naše interese. Naš interes je veoma jasan, mi nemamo nijedan tajni interes. Mi ne sprovodimo razgradnju BiH kao teritorije. To će možda doći u nekoj od sljedećih faza ako se ništa drugo ne bude moglo desiti ovdje u budućnosti - rekao je Dodik za ATV.

VEZANI TEKST - Dodik i on su stari znanci od 1998: Escobar ga doveo na vlast, Escobar će ga ili urazumiti ili smijeniti?

On je naveo da na nedavnom sastanku sa Von der Leyen nije htio da remeti atmosferu i nije pričao o unutrašnjim odnosima u BiH, ali da je ona savršeno dobro vidjela da je imala sastanak sa članovima Predsjedništva.

- Sva trojica smo imali primjedbe u vezi s nekim procesima, a u vezi s evropskim pridruživanjem i savršeno dobro zna da bez odluke Predsjedništva BiH nema ništa. I Michel to isto tako dobro zna i oni upute poziv predsjedavajućem za Samit u Sloveniji - naveo je Dodik.

On je ocijenio da Predsjedništvo BiH više i ne postoji poslije dešavanja u UN-u i ovog što se desilo, te dodao da međunarodna zajednica razbija Bosnu i Hercegovinu.

Dodik je naglasio da se sada vidi da je koncept da ne postoji Republika Srpska.

VEZANI TEKST - Saznajemo: Komšić predstavlja BiH na samitu u Sloveniji, želio ići i Dodik, ali dobio rampu

- Nažalost, naša javnost, bez obzira na sve, pomalo je zgađena mnogim stvarima koje se stalno fabrikuju, koja zamagljuje suštinu. To je dio strategije koju stranci ovde medijski čine i opozicija koju su nahranili nekim stvarima - stava je Dodik.

On je ocijenio da se nada u BiH jedino može probuditi ako se počnu uvažavati narodni interesi.

- A oni ne daju da se uvažavaju narodni interesi i onda optužuju domaće lidere i političare da su nešto krivi, bez obzira na to iz koje nacije. Ta kamuflaža o nekoj pomoći koju mi treba da dobijemo od njih apsolutno je vidljiva baš u tome - istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, oni su napravili atmosferu da odavde ljudi odlaze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.