open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Minimalne gostujuće pobjede Slavije i Club Bruggea, slabo izdanje Ajaxa
Prošlosezonski finalista Ajax remizirao je u gostima kod APOEL-a (0:0), a bolje šanse na meču imao je kiparski tim
20.08.2019. u 22:53
get url
text

Prve tri utakmice play-offa za grupnu fazu Lige prvaka nisu ponudile posebno kvalitetan i spektakularan fudbal, što je donekle i logično zbog velikog uloga koji nose ovi susreti.

Belgijski Club Brugge s minimalnih 0:1 slavio je u gostima kod viceprvaka Austrije, LASK Linza. Pobjednika ovog susreta odlučio je prilično sumnjiv penal iz sedme minute, kojeg je tri minute kasnije u gol za goste pretvorio 26-godišnji napadač Hans Vanaken.

Naime, tri minute trajale su konsultacije poljskog arbitra Szymona Marciniaka  sa zemljacima u VAR sobi oko dosuđenog jedanaesterca, no zanimljivo da nije analizirana sporna pozicija u kojoj se nalazio Lois Openda, prije negoli ga je faulirao Gernot Trauner u kaznenom prostoru domaće ekipe.

S minimalnom prednošću gosti su otišli na pauzu, a poslije svega četiri minute igre u nastavku Emmanuel Dennis je imao priliku udvostručiti prednost Club Bruggea ali je Alexander Schlanger odbranio njegov udarac, što je ujedno bila i najbolja šansa u drugom poluvremenu.

Baš kao Club Brugge, tako će Slavia Prag će u revanšu protiv CFR Cluja, pred domaćom publikom, imati jedan gol prednosti nakon što je večeras s 0:1 slavila u gostima kod rumunskog predstavnika. Pogodak koji je odlučio pobjednika postigao je Lukas Masopust u 28. minuti. Imao je domaći sastav priliku da izbjegne poraz, ali Billel Omrani u 79. minuti nije bio precizan s bijele tačke. Svih 90 minuta u dresu Cluja odigrao je povremni bh. reprezentativac Mateo Sušić.

Prošlosezonski finalista Ajax remizirao je u gostima kod APOEL-a, a bolje šanse na meču imao je kiparski tim, no Andre Onana je bio raspoložen večeras. Kopljanici su susret završili s deset igrača nakon što je Marokanac Noussair Maraoui u 80. minuti zaradio drugi žuti karton.

Liga prvaka, play-off:
APOEL - Ajax 0:0
CFR Cluj - Slavia Prag 0:1
LASK Linz - Club Brugge 0:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.