open-navfaktor-logo
search
Obrukao se u NSRS-u
Ministar ne zna poreze i doprinose, traži se njegova ostavka
Petričević je inače kadar NDP-a Dragana Čavića, koji je nakon dugo godina u opoziciji u ovom mandatu ušao u koaliciju sa SNSD-om
23.10.2019. u 12:48
get url
text

Ministar privrede i preduzetništva RS-a Vjekoslav Petričević jučer u Narodnoj skupštini RS-a nije znao da odgovori na pitanje koje poreze i doprinose plaćaju preduzetnici u ovom entitetu, zbog čega je zatražena njegova ostavka.

Zastupnik PDP-a Draško Stanivuković tokom Aktuelnog časa pitao je ministra Petričevića da mu odgovori na pitanje iz "osnova ekonomije".

- Koje sve poreze i doprinose treba da plati preduzetnik i koliko oni iznose. Molim vas usmeno da odgovorite, jer ću u protivnom smatrati da ne poznajete osnovnu materiju – istakao je Stanivuković.

Petričević je inače kadar NDP-a Dragana Čavića, koji je nakon dugo godina u opoziciji u ovom mandatu ušao u koaliciju sa SNSD-om, te dobio jedno ministarsko mjesto u Vladi RS-a.

-Imaju porezi na dohodak, znači, porezi na, na,... zdravstvo... i to su osnovni porezi koji se uplaćuju po pitanju privrednih, odnosno obaveza prema radnicima – odgovorio je Petričević.

Šef kluba zastupnika SNSD-a Igor Žunić jučer je istakao da "nije bilo prijatno" slušati Petričevića.

-Mogu da shvatim da čovjek može da se zbuni i ne može dati odgovor u trenutku, ali moram da kažem da ovo nije bilo prijatno slušati - rekao je Žunić.

Zastupnici PDP-a Draško Stanivuković, Jelena Trivić, Ljubiša Krunić i Nebojša Vukanović iz Kluba SDS-a, zatražili su danas ostavku ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića, jer tvrde da ne zaslužuje da obavlja ovu funkciju.

– Tražimo smjenu jer nije znao da nabroji poreze i doprinose. On kao ministar preduzetništva to mora znati. Šta ako dođe neki preduzetnik iz Austrije i pita isto ministra, a on ne zna odgovor? Mora podnijeti ostavku, a ako to ne želi, onda ga premijer RS-a Radovan Višković mora smijeniti – poručili su opozicionari.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.