U toku je preseljenje nekoliko federalnih ministarstava iz zgrade "Uniprometa" u Sarajevu u sjedište Vlade FBiH u zgradu "Energeoinvesta", a što je zapravo realizacija jedne od mjere uštede Federalne vlade u narednom periodu. U toku je preseljenje, kako saznaje Faktor, Ministarstva rada i socijalne politike na čijem je čelu Vesko Drljača, Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva s Šemsudinom Dedićem. Seli i Ministarstvo okoliša i turizma sa Editom Đapo. A do kraja ovog mjeseca trebalo bi da preseli i Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije.

Kako saznajemo u Vladi FBiH, u zgradu "Energoinvesta" najvjerovatnije neće seliti Ministarstvo zdravstva, kao i Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, jer se nalaze u svom prostoru, odnosno, ne izdvajaju sredstva za najam.

Podsjećamo, početkom 2018. godine Federalna vlada je iselila iz zgrade SDP-a u Alipašinoj ulici, za čiji zakup je na mjesečnom nivou izdvajala 42.579 KM, u zgradu "Ergeoinvesta" u Hamdije Čemerlića, u naselju Pofalići.