open-navfaktor-logo
search
Stare ploče
Ministarstvo odbrane: Nisu sporna samo obilježja na kasarni na Palama
Kako su saopćili iz Ministarstva odbrane, nije adekvatno obilježena ni lokacija na kojoj se nalazi Zajednički štab na Bistriku, kao ni Dom oružanih snaga, te drugi objekti
07.06.2019. u 13:14
get url
text

U vezi sa saopćenjem Ministarstva odbrane BiH koje se odnosi na zvanično obilježavanje lokacija OSBiH u skladu sa Pravilom službe OSBiH, želimo pojasniti činjenicu da je sistem odbrane BiH identificirao da obilježavanje više lokacija Oružanih snaga BiH nije izvršeno u skladu sa tačkama 74. i 75. Pravila službe Oružanih snaga BiH, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane.

Kako navode iz Ministarstva, osim lokacije "Miloš Obilić" Pale, nisu adekvatno obilježeni ni objekat u kojem je smješten Zajednički štab OSBiH u ulici Bistrik broj 5 u Sarajevu i lokacija OSBiH u ulici Zelenih beretki broj 2 - objekat Doma oružanih snaga BiH i druge.

- S tim u vezi, nadležni u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH su naložili poduzimanje mjera i aktivnosti da se obilježja na svim lokacijama OSBiH, određenim Predsjedničkom odlukom o razmještaju i broju lokacija OSBiH, izvrše u skladu sa navedenim propisima - saopćeno je iz MOBiH-a.

Nezvanično, na spomenutim objektima nalaze se stare ploče, koje nisu zamijenjene u skladu sa ovim propisima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.