Nakon meča bio je zadovoljan remijem protiv moćnih Lala, osvrnuvši se i na debakl protiv Sjeverne Irske i ispadanje u polufinalu baraža za EURO 2021.

- Na zagrijavanju sam momcima govorio da trebamo ići dalje i da fudbal takav. Bilo je veliko razočarenje što smo izgubili od Sjeverne Irske, ali moramo ići dalje. I večeras smo imali važnu utakmicu protiv dobrog protivnika.

Odigrali smo dobro, ovaj bod je dobar i idemo dalje. Vidjet ćemo šta će biti u Poljskoj. Igrat ćemo otvoreno. Dobra su reprezentacija, koja igra redovno velika takmičenja, ali pokušat ćemo da uzmemo bodove - kazao je Pjanić za Nova BH, dodavši:

- Oni su pri kraju bili malo opasniji, imali su nekoliko prilika, ali smo se borili, trudili smo se da bar uzmemo bod. I uspjeli smo to. Imali smo i mi naše prilike, da smo bolje iskontrirali rivala u prvom poluvremenu.

Pjanić je kazao kako ulazi u formu nakon što je promijenio klub.

- Imao sam koronu, trebao sam pripreme odraditi sam, jer sam bio izdvojen od ekipe. Ulazim u formu, bilo mi je bitno da dobijem minutažu i da uđem u formu. U Barceloni je sve super i rezultati su dobri. Duga je sezona, spreman sam, sigurno kad se vratim imat ću veću minutažu.