open-navfaktor-logo
search
EHF EURO 2022
Mirko Herceg: Iz kreveta sam igrao protiv Češke, bilo bi čudo da iznenadimo Španiju
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je dva poraza u prva dva susreta Evropskog prvenstva.
16.01.2022. u 18:34
get url
text

Nakon što smo, očekivano, izgubili od Švedske (30:18), sinoć smo potpisali kapitulaciju protiv Češke (27:19), te tako ostali bez šanse da se domognemo drugog kruga.

- Igrom nekih viših sila, po dolasku u Slovačku, dobio sam temperaturu i bila je borba tri dana. Doslovno sam iz kreveta igrao ovu utakmicu protiv Češke. Na početku je bilo jako teško, što se kaže, dok nije 'probilo'. Kasnije je to bolje izgledalo - rekao je Mirko Herceg, koji je propustio prvi meč protiv Šveđana:

- Loše smo krenuli i loše završili utakmicu. Igrali smo puno bolje nego što to pokazuje na kraju rezultat i ta razlika je prevelika. Ali, šta je tu je, imamo još jednu utakmicu za odraditi pokazati se u najboljem svjetlu.

Na oproštaju od Evropskog prtvenstva Zmajevi će sutra od 18 sati odmjeriti snage sa Špancima.

- Kad igrate i nemate šta izgubiti, tada je najopasniji protivnik. Bio bih realan i rekao da bi bilo veliko čudo kad bismo iznenadili Španiju, posebno u uvjetimo u kojim se nalazimo. Nemamo nijednog ljevaka u ekipi i to je veliki problem. Danas smo se testirali i nadam se da neće niko biti pozitivan. Ali, nikad se ne zna. Vidjet ćemo u kojem ćemo na kraju sastavu biti - zaključio je Herceg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.